Bosnu i Hercegovinu je protekle dvije godine napustile više od 100 hiljada ljudi, taj broj se vrtoglavo povećava iz dana u dan. Nije samo takvo stanje u BiH nego je i u cijeloj regiji, i stanovništvo Srbije, Hrvatske, Crne Gore napuštaju masovno u potragu za boljim životom.

Šta nam imate vi reći o ovome? Da li ste se vi nasmijali od srca na ovo pismo gastarbajtera?

Loading..

U poslovnoj administraciji, osobitosti ljudskog rada već su se bavile 1922. godine, naglašavajući prirodu ljudskog rada s dodanom vrijednošću. Heinrich Nicklisch smatrao je da samo kapitalom poduzeća ne mogu postići svoje ciljeve – potreban mu je ljudski rad i suradnja na temelju podjele rada. Kao posljedica toga, tvrtka se zapravo može opisati kao radno društvo.

Za njega plaće i nadnice nisu bile trošak, nego ex-ante distribuirani uspjesi. U međuvremenu, struktura koju je izradio Erich Gutenberg 1951. može se smatrati općenito prihvaćenom. Prema Gutenbergovoj klasičnoj podjeli, rad je jedan od tri elementarna operativna proizvodna faktora rada, opreme (kao što su zemlja, zgrade, strojevi, alati) i materijala (sirovine i zalihe) (potonji su kombinirani u kapital u ekonomiji).

Upotrijebljeni ulazni čimbenici (engl. Input) transformirani su u procesu transformacije (engleska propusnost) – naziva se proizvodnja – u utržive krajnje proizvode (engl. Output).

Gutenberg je već 1958. istaknuo da će se odrediti ljudski radni učinak u djelovanju njegovih sposobnosti i njegovog djelovanja. Sposobnosti su mu tjelesni, mentalni i emocionalni sustavi, pod pokretima je shvatio “pozitivan stav prema radu” (tj. Motivaciju za rad).

Ove čimbenike on naziva subjektivnim radnim uvjetima, dok objektivni radni uvjeti uključuju tehniku ​​rada, dizajn radnog mjesta i stanku.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here