Ovi će vam savjeti pomoći da vratite odjeću u stari sjaj i izgleda da je upravo kupljena.

CRNI BIBER

Dodajte žlicu crnog papra i stroj zajedno s deterdžentom za pranje. Stavite papar izravno u stroj, a ne u odjeljak za deterdžent i uključite hladno pranje. Papar djeluje kao svjetlucanje i uklanja ostatke sapuna iz odjeće.

SO

Ako u stroj za pranje sipate nekoliko žličica soli, imat ćete isti učinak. To će spriječiti da se sapunica lijepi za vlakna odjeće, tako da će moći sjati u punom sjaju.

Ocat

Sirce je idealan lijek za uklanjanje štetnih ostataka sapuna. U isto vrijeme djeluje kao prirodni omekšivač. Sljedeći put kada operete rublje, dodajte šalicu octa i ne brinite, miris će nestati kada se posuši.

LIMUN

Alternativno, možete dodati sok od limuna. Ovaj snažni sok vratit će u život i najosjetljiviju odjeću.

Ovi sastojci su jeftini i pristupačni, koristite ih i vaša odjeća će biti zahvalna.

Neki od najranijih dokaza o preradi soli sežu u oko 6000 godina prije Krista, kada su ljudi koji žive na području današnje Rumunjske kuhali izvorsku vodu da bi izvukli soli; sol u Kini datira otprilike u isto vrijeme. Sol je također cijenjena od starih Hebreja, Grka, Rimljana, Bizanta, Hetita, Egipćana i Indijanaca.

Sol je postala važan predmet trgovine i prevezena je čamcem preko Sredozemnog mora, duž posebno izgrađenih slanih cesta, a preko Sahare na kamilama. Nestašica i univerzalna potreba za soli naveli su zemlje da ratuju oko nje i koriste je za povećanje poreznih prihoda. Sol se koristi u vjerskim obredima i ima drugo kulturno i tradicionalno značenje.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here