Svijet je vrlo zainteresiran za ovi jako neobičnu vijest, a riječ je o mladoj djevojci koja danas živi i radi u Kijevu, ali koja se ne želi izlagati u javnosti, pogotovo ne zato što je odrastanje bilo išta drugo nego obično. Ona je u stvari jedino dijete koje se zapravo rodilo u Černobilu u toj nuklearno kontaminiranoj zoni.

Već prije 19 godina ova djevojka po imenu Mary punila je naslovnice novina jer je njezino rođenje kao živo i zdravo dijete na području Černobila zaista bilo velika vijest, pogotovo jer nisu bile vidljive fizičke promjene, mutacije i krv.

Bila je apsolutna zdrava. Tako da su mediji ovih dana ponovno zainteresirani za ovu mladu djevojku, koja je u intervjuu za medije rekla da je sasvim ok, da je dobro, da je zdrava, da ima posao i da pokušava završiti studij s poslom.Također se znalo da su je njezino rođenje u to vrijeme prvotno tražile vlasti jer nije željela znati da u kontaminiranom području još uvijek žive ljudi, od kojih su mnogi živjeli ilegalno ili su odbili evakuaciju, a Marijka je rekla da tadašnje vlasti nisu ponudile njenim roditeljima nikakav alternativni smještaj, pa su pokušale optužiti njene roditelje da su je ostavili živu jer su mislili da će ona prije ili kasnije vidjeti efekte prouzrokovane radijacijom

Sjeća se da je u to vrijeme njezin otac lovio na rijeci u blizini u kojoj su živjele i da je pio mlijeko krava koje su hranile pašnjake u zoni zagađenja, ali da ništa nije utjecalo na njeno zdravlje, kako kaže, nije se pretvorila u mutanta s dvije glave i s dva para ruku, već je sasvim normalna djevojka bez ikakvih zdravstvenih problema.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here