Navikli smo da ljudi na visokim temperaturama prže jaja da bi mogli pokazati koliko je zapravo vani vruće, ali sad smo dobili priliku i pogledati sasvim drugu perspektivu – šta se desi s jajetom na minus 32!

Naime, jedan muškarac iz Minnesote riješio je da snimi video kojim bi mogao da dočara kakve su hladnoće vladale u toj američkoj zemlji. On je stoga odlučio da razbije jaje napolju na minus 32.

Tolika je temperatura inače i bila izmjerena prije desetak dana. Ono što je zatim uslijedilo ljude je potpuno ostavilo bez teksta – jaje se zamrznulo isti tren! Poloarni vrtlog američki Srednji zapad okovao je ledom i izazvao fatalan ishod kod najmanje 21 osobe.

Ako vas interesuje kako je to sve izgledalo, možete pogledati video snimak koji vam ostavljamo u prilogu ispod. Možete samo zamisliti koliko je vani bilo hladno kad je dobio ovakav rezultat! Da sam ja na njegovom mjestu, definitivno ne bih ni mrdnula iz kuće. A vi?

U Cottonu u Minnesoti bila je zabilježena najniža temperatura, kada je vani bilo čak minus 48 stepeni Celzijusovih. Temperature su još i više počele da rastu poslije polarne hladnoće.

-Nikamo ne odlazi hladni zrak, prosto isparava, izjavio je meteorlog iz Nacionalne meteorološke službe u College Parku u Marylandu, Brian Hurley.

Inače, meteorolozi u našoj zemlji ukazali su na to da kod nas nije stigla polarna hladnoća, ali da nije isključeno da će i nas pogoditi ekstremno niske temperature, stoga ni ovo vrijeme ne treba uzimati zdravo za gotovo. Neka vam debele jakne, kape i šalovi budu spremni bar do kraja mjeseca marta!

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here