On je bio 17 godina u vezi sa Divnom Karleušom: Gale otkrio misteriozne detalje o majci Jelene Karleuše – Dobar Dan

On je bio 17 godina u vezi sa Divnom Karleušom: Gale otkrio misteriozne detalje o majci Jelene Karleuše

Bivša radijska voditeljica Divna Karleuša je bila u braku sa Ocem Jelene Karleuše ali se onda od njega razvela. Nakon toga uplovila je u vezu sa poznatim pjevačem i frontmenom grupe Dobri momci.

Velimir Gale Mitrović (Beograd, 5. listopada 1962.) je jugoslavensko-srpski glazbenik. S glazbom se počeo baviti od malog, najprije kao klarinetista, u razdoblju 1975-1992. godine.
Rođen je 5. listopada 1962. godine u Beogradu. Glazbu je počeo izvoditi kao dijete, svirajući klarinet u razdoblju od 1975. do 1992. godine. godine. Prvi instrument (klarinet) primio je od oca (Miodraga Bate Mitrovića). Završio je osnovnu školu “Sava Kovačević” na Vračaru, 14. Beogradsku gimnaziju i Srednju turističku školu, a pohađao je i Muzičku školu Stanković (sekcija: klarinet). Već u dobi od 17 godina počeo se profesionalno baviti glazbom, svirajući u različitim bendovima kao klarinetist i šef orkestra; također je proveo neko vrijeme u profesionalnom folklornom ansamblu “Frula”, čiji članovi odlaze u obilazak Europe i Amerike u razdoblju od 1983-1984. Godine 1988. proveo je oko 6 mjeseci svirajući glazbu u Nizozemskoj.

  1. osnovao je bend Dobri momci, koji se prvi put pojavio na “Belgrade Spring”. Iste godine, u kategoriji starih pjesama, njihova pjesma, Spavaj mirno Beograde, proglašena je apsolutnim pobjednikom festivala 1992., a potom je izdala prvi album koji je izdvojio hit Nakon što ste imali sve. Godine 1993. izašao je još jedan hit s hitom, gdje je Gale postao vodeći pjevač benda. Treće i posljednje izdanje Good Boysa izlazi 1994. s pjesmama: Idemo, pa svi u glasu, Grate me, volite me, u mom domu, Beštiji itd.

Nakon tog CD-a, bend se srušio i Gale je nastavio svoju solo karijeru i izdao svoj prvi nezavisni album 1996. godine za PGP RTS, a pjesma Diana postaje veliki hit. Sljedeća dva albuma izdana su za Zam produkciju 1998. (s pjesmama: Miro, Miro, Drugovi, Daj mi sebe), a zatim drugi album 2000. godine, gdje su pjesme izdvojene: Belo odelo, Jelena.

Godine 2002. objavio je još jedan album za PGP RTS produkciju, s uspješnim pjesmama: Žena bez imena, Milica, Vulkan, K’o nekad.

Nakon pauze od šest godina, Gale je izdao album za VIP produkciju, gdje su pjesme: Mani se (duet s Jelenom Karleuša), Tear Ring, Boxes, itd.

Iz osobnih razloga, Gale nije htio objaviti posljednji album, tako da su samo neke radio stanice dobile kopiju albuma. Spot je snimljen samo za Maniovu pjesmu dueta.

Nakon toga, Gale Mitrović odlazi od javnosti do 2013. godine, kada počinje snimati dokumentarni film Drina, koji je propagirao svijet, o tabletu njegova oca, čija se pojava očekuje 2014. godine. U rujnu 2016. izdaje remake svoje stare pjesme Diane za Grand produkciju. U prosincu 2016. dobit će nagradu estrada Srbije. Član je udruge SOKOJ od 1991. godine s preko 50 registriranih radova, kao i udruga SEMUS sa statusom samostalnog umjetnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *