OGLASILA SE PORODICA DEČAKA KOJI JE POČINIO MASA*R NA VRAČARU: Poslali poruku porodicama žrtava u OŠ “Vladislav Ribnikar”

0
193

Kako ste i sami mogli da zaključite danas ćemo pisati opet o temi koja je evo skoro mjesec dana glavna tema u cijelom regionu, a riječ je o masak*u koji se desio početkom ovog mjeseca, a koji je ne samo Srbiju zavio u crno nego i cijeli region. Podsjećanja radi, tog kobnog jutra 3.maja, 13-godišnji dječak Kosta Kecmanović je iz vatrenog oružja koje je pripadalo njegovom ocu, uletio u osnovnu školu “Vladislav Ribnikar”, na Vračarun gdje je ubio osam učenika i jednog zaštitara, koji je ranio šest učenika i nastavnicu historije.

Nakon počinjenog zločina, on je sam pozvao policiju rekao im šta je uradio, a kada su došli da ga uhapse on se nije opirao, i nakon toga on je smješten u jednu psihijatrijsku ustanovu. Svojim postupkom on je sve zavio u crno, sebe je obilježio do kraja života, a sve ovo izazvalo je brojna pitanja na koja još uvijek tražimo odgovore. Mnogo toga smo saznali u međuvremenu, da je on mjesec dana smišljao plan, koji je razradio do najsitnijeg detalja, da je sastavio i spisak za likvidaciju. Posebno je sve šokiralo to što on ni nakon toliko dana nije pokazao da se kaje zbog svega što je uradio, da nije pitao ni za svoje roditelje niti je izrazio želju da ih vidi.

Nažalost nakon 12 dana borbe, jedna djevojčica podlegla je povredama i preminula, te je ona postala Kostina deseta žrtva. Isto tako na društvenim mrežama pojavilo se pismo majke jedne od njegovih žrtava, djevojčice Eme Kobiljski koja je bila hrabra i svojim tijelom zaštitila svoje drugare, a ono što je pisalo u pismu sve je rastužilo i rasplakalo, ali smo isto tako imali priliku da saznamo neke detalje koji nam do sada nisu bili poznati. Sada se pojavilo pismo Kostine porodice, koja se tim putem obratila porodicama žrtava. Oni su se oglasili preko zastupnika, a njihovo pismo prenijela je advokatska kancelarija, a koje glasi:

“Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi”, pisalo je u njihovoj poruci.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here