Katarina Idegard iz zračne luke u švedskom gradu Göteborgu savjetovala je svim djevojkama da stavljaju žlicu u donje rublje, a upozorenje se odnosi na djevojke koje su prisiljene napustiti zemlju zbog dogovorenih brakova ili zbog sesualnog sakaćenja.

“Zbog žlice će se čuti detektori metala dok djevojke prolaze sigurnosnu provjeru. Djevojčice će se tada odvesti od mjesta gdje će moći razgovarati s osobljem zračne luke, ovo je posljednja prilika da se pomogne djevojkama”, rekla je Katarina Idegard, koja se bavi ovim vrstama nasilja. nad ženama u tom drugom najvećem švedskom gradu.

Kako je kazala, prošle su godine primili 139 prijava za prisilne brakove ili seksualno otete djevojke na nacionalnoj razini putem telefonske linije otvorene za takve prijave.

Ta je ideja došla iz britanske inicijative Karma Nirvana iz koje tvrde da su neke djevojčice već spasile od prisilnih brakova.

Loading..

Klement Ader je izgradio svoje prve tri leteće strojeve 1886. godine, Eole. To je bio dizajn nalik palici, vođen laganim parnim motorom iz vlastitog izuma, s četiri cilindra koji razvijaju 20 konjskih snaga (15 kW), pogonjući propeler s četiri noža.

Motor je težio ne više od 4 kg / kW (7 kilograma po konjskoj snazi). Krila su imala raspon od 14 m (46 stopa). Ukupna težina bila je 300 kg (650 lb). 9. listopada 1890. Ader je pokušao letjeti Eolom. Povjesničari zrakoplovstva zaslužni su za ovaj napor kao pokretni uzlet i nekontrolirani skok od približno 50 m na visini od otprilike 20 cm,. Aderova dva sljedeća stroja nisu bila dokumentirana da bi se postigao let.

Letovi braće Wrighta 1903. godine priznati su od strane FAA-e, tijela za postavljanje zrakoplova i zrakoplovstva, kao “prvi let koji se održava i kontrolira teže od zraka”. Do 1905. godine, Wrightov letak III bio je sposoban za potpuno kontroliran i stabilan let tijekom znatnih razdoblja. Braća Wright pripisali su Ottu Lilienthalu veliku inspiraciju za njihovu odluku da nastave let s posadom.

Santos-Dumont 14-bis, između 1906. i 1907. godine
Godine 1906., Alberto Santos-Dumont je izveo prvi let zrakoplovom bez pomoći katapulta i postavio prvi svjetski rekord koji je Aéro-Club de France prepoznao letenjem 220 metara u manje od 22 sekunde. Ovaj je let također certificiran od strane FAI-a.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here