NI PIJACE NISU ŠTO SU BILE: Cena luka preko 150 dinara, ljudi se hvataju za GLAVE, čekajte da čujete ostalo povrće!

0
103

U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom temom, a koja se odnosi na situaciju sa kojom se susreće cijeli svijet, pa i naš region, a radi se o poskupljenju koje poslednjih nekoliko mjeseci zabrinjava sve. Naime, sve cijene otišle su skoro duplo pa i više, situacija je u velikoj mjeri teža nego što je bila ranije.

Kada je Srbija u pitanju, prema zvaničnim podacima inflacija u Srbiji je u 15,6 odsto, i zvanični stav NBS je taj da nju najviše guraju cijene hrane i energenata, ali naši sugrađani suočeni sa pojedinačnim poskupljenjima hrane često ostanu zabezegnuti, kao što je slučaj i sa cijenom crnog luka koji je za dva mjeseca poskupio više od 200 odsto. Kilogram crnog luka trenutno košta oko 150/160 dinara. Ukoliko pogledamo malo preciznije cijene, kilogram crnog luka kreće se između 130 pa i čak 200 dinara u prodavnicama, dok je situacija na pijacama drugačija, pa ide od 150 do nekih 180 dinara.

Na samom početku godine cijena crnog luka bila je negdje oko 60 dinara, pa tako dođe da je sada kilogram crnog luka jednak kilogramu limuna, a na ovu temu govorio je Zoran Ćiriman, koji radi za tezgom voća, a koji je za domaće medije rekao sljedeće: “Cena crnog luka, domaćeg kolačara je trenutno 180 dinara, holandski je 150. Sve nas koji proizvodimo i prodajemo na tezgama luk cena je iznenadila, međutim, po svoj prilici da se naš narod malo odaljio od svojih proizvoda i ne seje luk, pa bude i cena viša”, rekao je on. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here