Proljeće je stiglo u naše krajeve i velika većina se naravno raduje toj činjenici. Ali pored toga što ljepše vrijeme dolazi u naše krajeve sa lijepim vremenom dolaze i neki neželjeni gosti sa kojima baš i ne volimo da se susretnemo

Naravno ovdje mislimo na insekte, na razne bube, buve, muhe, pauke, ali prije svega na krpelje sa kojima uvijek muku muče oni koji vole svoje vrijeme da provode u prirodi i da tamo uživaju svoje slobodne trenutke i dane odmora.

Posebno je opasno ako krpeljima budu izložena djeca, koja baš i ne vode računa kada su u prirodi kuda hodaju i gdje sve ostavljaju svoje stvari, pa su majke posebno zabrinute kada otkriju da su njihovi mališani u svojoj igri vani sa sobom u kuću i na sebi donijeli i krpelja

Loading..

Postoje različiti načini da bi se uklonili krpelji, ali je najvažnije da kod uklanjanja imate mirnu ruku, da biste ga na taj način cijeloga uklonili i da niti jedan njegov dio ne ostane na ili ispod kože, jer ako neki dio ostane ispod kože, kasnije može da dođe do mnogih komplikacija, pa i do nekih većih zdravstvenih tegoba.

U ovome videu kojeg dijelimo sa vama u ovome tekstu možete da se upoznate sa jednim načinom uklanjanja krpelja i to uz pomoću konca, a za ovaj način će vam trebati veliko strpljenje, ali je učinak, kada se radi kako treba, savršen.

Uz ovu tehniku skidanja krpelja ipak je najbolje pri odlasku u prirodu biti malo više oprezan, a pstoga povedite malo više brige o tome gdje hodate po prirodi, te gdje ostavljate svoje stvari jer to pravi veliku razliku.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here