Svakodnevni trikovi toliko su korisni te praktični da se već vijekovima prenose sa koljena na koljeno. Ali, ponekad se desi i da uz svu modernu tehnologiju potpuno zaboravimo na njih, a itekako nam mogu pomoći u nekim nepredviđenim okolnostima

1. Odredite broj dana u mesecu

Stegite šaku i počnite da brojite zglavke. Svaka izbočina kao i svaka rupa predstavlja jedan mjesec. Svaki zglavak znači da mjesec ima 31 dan, a svako udubljenje da ima 30 ili nešto manje.

2. Da li mesec raste ili opada

Najlakše je naučiti mjesečeve faze po slovima D, O i C. Pun mesec je O, prva četvrtina je D, a treća C.

Loading..

3. Proverite kvalitet baterije

Jako je lahko provjeriti da li je baterija puna ili prazna. Samo podignite baterije 1-2 cm iznad stola i pustite ih dole da padnu. Baterija koja odskoči te padne je prazna.

4. Dužina

Da bismo znali izmerili dužinu kada nam lenjir nije pri ruci, onda možemo koristiti prste. Iako ova metoda nije baš sasvim precizna jer svi imamo različite ruke, a može nam itekako biti od pomoći. Uostalom, možete provjeriti ove dužine i na svojim šakama, da biste znali za ubuduće.

5. Odredite vreme do zalaska Sunca

Spojte prste pa ih podignite sss tako da Sunce leži na vašem kažiprstu. Sada izborjte prste do horizontalne linije. Svaki prst predstavlja približno 15 minuta.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here