Slika koja je definitivno obišla cijeli region, a navodno se ovo desilo u beogradskom prevozu. Ipak ne znamo koliko je tačno ali ostavljamo vam sad da pogledate i sami o čemu je riječ dragi naši.

Mnogi su se nasmijali na ovo kad su vidjeli, a kako i ne bi, i mi smo ostali bez teksta baš kao što ste i vi dok ste ovo gledlai. Ako imate nešto da nam poručite, recite nam, a mi ćemo se potruditi da vam ispunimo sve što poželite.

Riječ “romantika” potječe od francuskog narodnog jezika gdje je u početku označavala stihovno pripovijedanje. Riječ je izvorno bila prislov latinskog porijekla, “romanicus”, što znači “rimski stil”. Europske srednjovjekovne narodne priče, epovi i balade općenito su se bavili viteškim pustolovinom, uvodeći pojam ljubavi tek u kasno sedamnaesto stoljeće.

Riječ romansa razvila je druga značenja, poput španjolskih i talijanskih definicija „avanturističkog“ i „strastvenog“ iz ranog devetnaestog stoljeća, što bi moglo biti intimno i „ljubavna veza“ i „idealistička kvaliteta“.

U većini primitivnih društava koja su proučavali antropolozi, vanbračni i predbračni odnosi između muškaraca i žena bili su potpuno besplatni. Pripadnici privremenih parova bili su seksualno privlačniji više nego iko drugi, ali u svim ostalim aspektima njihovi odnosi nisu pokazali karakteristike romantične ljubavi.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here