Svako od nas ko ima kuću ili stan tu i tamo naiđe na neke probleme koji vam u neku ruku otežavaju život u vašem domu, a baš i ne znate pravi način kako da problem riješite ili uklonite.

Svakome se od nas desilo da tu i tamo osjeti smrad ili neugodan miris u nekim dijelovima svoga doma, i često i ne znamo šta je pravi razlog tome, pa potrošimo dosta vremena da pronađemo uzrok smrada.

Najčešće se dešava da se neugodan smrad stanom ili kućom širi iz naših odvoda, a postoji zaista jednostavno rješenje za ovaj problem. Ovaj problem najčešće nastaje od nakupljenih ostataka hrane koji se skupe u odvodima, pa je stoga prije svega veoma važno da hranu ne bacate u odvod, jer u svakome slučaju može doći i do začepljenja, posebno ako se radi o nekoj čvršćoj hrani.

Loading..

Treba da se trudite i da vam odvodi budu redovno čisti, zbog sakupljanja bakterija na tim mjestima, a da bi očistili odvod do kraja i da bi se riješili neugodnih mirisa postoji jedan prirodan trik i nema potrebe da za njega upotrebljavate neke kupovne i skupe hemikalije

Sa ovom smjesom ožete da uklonite i neke najtvrdokornije mrlje, da odčepite odvod i uklonite neugodne mirise. Sve što vam je potrebno za ovaj recept je 400 mililitara sirćeta, zatim tri kašike soda bikarbone i pet litara vode.

Prvo šta treba da uradite je da uspete soda bikarbonu u odvod i onda dodajte sirće na sve to, malo sve i pokrijte jer će početi reakcija u vidu pojavljivanja pjene. Sve to ostavite oko pet minuta, a onda u odvod prospite vodu koju ste pripremili i vaš će odvod biti odčepljen, bez ostataka hrane i bez neugodnih mirisa.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here