Vjerojatno je poznato mnogima da je poznata TV voditeljica Dea Đurđević prije par mjeseci preživjela zaista strašnu nesreću u kojoj je umalo ostala bez svoje ruke kada ju je na ulici zakačio gradski autobus.

Duko je trajala borba velikoga doktorskoga tima sa VMA da bi se Dei sačuvala i spasila skoro otkinuta ruka, nekako su spojeni svi živci i tetive mišića, i kako sada stvari stoje Dein oporavak ide u dobrome pravcu.

Glavni doktor na Deinom slučaju je doktor Marko Bumbaširević, koji je novinarima rekao neke nove informacije o Deinom stanju te napomenuo da njen oporavak ide za sada u željenom pravcu, ali da još nije vrijeme da bi bila puštena na kućno liječenje. Međutim, doktor je objasnio da je Dea svojim dobrim ponašanjem zaslužila neke ustupke sa njihove strane, pa joj je stoga dozvoljeno da svakoga dana na nekoliko sati izlazi iz bolnice u šetnje gradom, što i Dei svakako odgovara, posebno sa psihičke strane

Loading..

Doktor Bumbaširević ističe da ovakav vid Deinog opuštanja svakako može da utiče na njeni cjelokupni oporavak, jer Dei mnogo znači da bude svakodnevno u kontaktu sa svojim prijateljima ,partnerom i majkom, a i sama Dea je izvanredan pacijent koji sve sluša i radi bez pogovora i uvijek je nasmijana i pozitivna pa su i doktori na ovaj način htjeli da joj pomognu da joj oporavak bude još i lakši.

Dodao je doktor da još ne zna kada će Dea skroz kući, ali će za sada barem vikendima moći da bude van bolnice što je veliki napredak.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here