Neda Ukraden spada među najpoznatije žene na estradi i generalno među najveće dame iste. Ona je i danas također žena koja izgleda jako lijepo i koja je dama u svakom pogledu iako je u sedmoj deceniji života. Naime, sada nas je upravo neda oduševila svojim izgledom jer je odlučila da se skine u bikini.


Naime, Neda je bila na Maldivima i pokazala je opasnu zavodljivu figuru koja je za njene godine fenomenalna.

Inače, Neda ukraden je završila Pravni fakultet te je završila i Engleski jezik i književnost.

Engleski je zapadnonemački jezik koji se prvi put govorio u ranoj srednjoeuropskoj Engleskoj i na kraju postao globalni lingua franca. Ime je dobio po Anglima, jednom od germanskih plemena koji su se doselili na područje Velike Britanije, a kasnije bi dobili ime, Engleska, koja su na kraju dobila ime od poluostrva Anglia u Baltičkom moru. Usko je vezan za frizijski i niskaksonski jezik, a njegov rečnik je značajno pod uticajem drugih germanskih jezika, posebno nordijskog (severno germanskog jezika) i, u većoj meri, latinskog i francuskog.

Engleski se razvio tokom više od 1400 godina. Najraniji oblici engleskog, skup zapadno-germanskih (Ingveonskih) dijalekata koje su anglo-saksonski doseljenici doveli u Veliku Britaniju u 5. stoljeću, nazivaju se kolektivni stari engleski. Srednji engleski počeo je krajem 11. stoljeća Normanskim osvajanjem Engleske i bio je period u kojem je jezik bio pod utjecajem francuskog jezika. Rani moderni engleski počeo je krajem 15. veka uvođenjem štamparije u London, štampanjem Biblije kralja Džejmsa i početkom velike izmjene samoglasnika.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here