Prodavačica gleda šifru i cijenu i izvinjava se zato što su greškom tokom sniženja napisali da kaput ne košta 12 hiljada, nego 1.200 dinara.

Ako je greškom na kaputu istaknuta cijena 1.200 dinara imate pravo da ga platite baš toliko, ali tu ipak jedna dilema postoji. Kupac tvrdi da su radnice butika platile razliku u cijeni i to čitavih 11.800 dinara.

Mušterija razgleda kapute u butiku, uzima jedan od njih i odnosi na kasu. Prodavačica gleda šifru i cijenu i stane se izvinjavati zato što su greškom napisali tokom sniženja da kaput košta 1.200, a ne 12 hiljada dinara. Mušterija kaže vi morate ovaj kaput da mi prodate po zakonu za cijenu koja je istaknuta, a ne onu koja je na kasi otkucana. 

Mušterija nakon duže polemike kaput pazari za 1.200 dinara i odnosi, a prodavačica odlazi u magacin u suzama. -I ja sam prodavač, jeste to što je mušterija po zakonu zahtjevala, ali zaboga svi mi pravimo greške. Dan prije su u toj prodavnici radili nivelaciju cijena, sniženje od 20 posto, pa su zaposlene pogriješile u jednoj brojki od par hiljada artikala.

Isto tako svi znaju da dvoje radi u našim prodavnicama gdje je potrebno troje, a četvoro radi tamo gdje treba šest. Ljudi se premore, naprave grešku – kaže jedna Kragujevčanka.

Dodaje da su radnice tu mušteriju pokušale da izmole da razumije da je napravljena greška, ali ona je samo članove Zakona o zaštiti potrošača deklamovala i inspekcijama prijetila. Nije htjela odustati dok nije za 1.200 dinara dobila kaput.

Dotična žena isto tako tvrdi da su radnice butika platile razliku u cijeni, i to čitavih 11.800 dinara. Ova priča koj se zbila prije dvije godine, opet se ponvoila unazad par dana. Naime, jedna naša sugrađanka priča da je ugledala par kratkih kožnih čizmica od 3.900 dinara.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here