Policija u Kini raspisala je potjernicu za muškarcem, za kojeg se sumnja da je trogodišnju djevojčicu ostavio samu da luta ulicama grada Nankinga u ovoj zemlji.

Na snimku koji je zaprepastio javnost, može se vidjeti dijete kako luta na ulicama koje su pune automobila, a zamalo je i udarilo nekoliko vozila. Policajci su dijete odveli u stanicu nakon što su od prolaznika zaprimili nekoliko poziva, pišu kineski mediji.

Policija je otkrila da je muškarac tri sata ranije ostavio djevojčicu samu prije nego su je pronašli, kad su pogledali snimke i od javnosti mole da im dostave bilo kakvu informaciju ukoliko znaju nešto, kako bi im pomogli da pronađu muškarca.

-Čovjek srednjih godina djevojčicu je doveo sa željezničke stanice i iz nepoznatog razloga je ostavio samu na ulici – izjavili su iz policije za novinare i dodali da i dalje nije jasno da li je on otac djeteta. Muškarac se, navode iz policije, naglo okrenuo kad je ostavio na ulici i brzo hodao da ga djevojčica ne stigne. Na snimku može da se vidi i da je ona za njim krenula, pokušavala ga stići, ali je on nestao u jednom trenu iz vidokruga.

Nepoznato je zbog čega je muškarac ostavio djevojčicu samu na ulici, a društvene mreže preplavljene su komentarima kako to nije smio uraditi bez obzira na to koji je bio njegov razlog.

-Moglo je auto udariti dijete, kretenu, piše jedan korisnik na društvenoj mreži. Više informacija o ovom slučaju bit će poznato uskoro kad se završi istraga i pronađe se muškarac koji je ostavio dijete na ulici.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here