Mozgalica: Pokušajte pogoditi ko je supruga čovjeka na slici

0
269

Danas smo za vas pripremili jednu novu, jako zanimljivu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje moždanih vijuga. Pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme. Bilo bi jako dobro kada i uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, matematički zadatak, test inteligencije… te tako održavati svoj mozak u kondiciji. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti!

Današnja mozgalica govori o vašoj sposobnosti zapažanja i primjećivanja sitnih detalja, kao i donošenja logičkih zaključaka na osnovu tih detalja. Za ovu zagonetku imate samo 10 sekundi da odgovorite. Pogeldajte pažljivo sliku i analizirajte sve detalje na njoj. Zatim nam odgovorite na pitanje: Koja je od ovih žena pacijentova supruga? Rješenje možete pogledati ispod teksta…

Rješenje:
Žena sa desne strane je njegova supruga. Ona pati, što se vidi iz rpiloženog, mnogo plače i brine se. A i također ima na prstu vjenčani prsten, dok na drugoj ženi ne postoji nikakav vidljivi dokaz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here