Mozgalica: Koga će princeza odabrati za svog muža?

0
330

U današnjem članku smo za vas pripremili još jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su jako dobre za razvijanje moždanih vijuga. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti! Jednom davno, kralj je želio da pronađe muža za svoju kćerku, te je dogovorio viteški turnir. Svi kandidati su morali podnijeti mnogo izazova, a na samom kraju su ostala samo dva muškarca.

Kako bi odlučio ko će se oženiti njegovom kćerkom, naredio je vitezovima da jašu svoje konje do jezera. Čiji konj zadnji dojaše do cilja, oženiti će princezu. Vitezovi su krenuli, i vrlo sporo jahali do jezera. Sedam dana su jahali, jer niti jedan od njih nije želio prvi stići do cilja i izgubiti princezu. Sišli su sa konja, rukovali se i odlučili krenuti kući. Onda im je prišla princeza i nešto šapnula. Vitezovi su skočili na konje i pojurili do jezera. Što im je princeza rekla?

Rješenje: Princeza im je rekla da zamijene konje, pa je tako napravila da borba bude poštena. Ipak, čiji konj zadnji dođe do cilja, oženiti će princezu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here