“MNOGO JE SUZA PROGUTALA KABINA”: Tanja iz Bavaništa VOZI ŠLEPER širom Evrope! OVO JE NJENA ŽIVOTNA PRIČA!

0
255

Žena po imenu Tanja Glogonjac ima 49 godina, ona je iz Banavišta i vjerovali ili ne ona je već sedam godina profesionalni vozač kamiona, a ona je sada govorila za domaće medije, gdje je govorila o tome kako je biti žena u profesiji u kojoj vladaju muškarci. Upravo ona je jedna od onih žena koje se bore i koje ne posustaju u borbi za boljim životom, pa je možda i to razlog zbog čega je sudbina pred nju stavila toliko izazova.

Tako je Tanja na samom početku rekla sljedeće: Bavila sam se raznim poslovima, a dugo sam bila domaćica. Bavila sam se i stočarstvom jer sam sa sela. Tu nije bilo zarade za male potrošače.Posle sam otvorila radnju, ali ni tu nije bilo zarade. Oko dve godine sam radila u klanici pilića, ali zbog zdravlja sam morala da napustim taj posao a i nisam bila prijavljena. Sasvim slučajno sam ušla u ovaj posao, odnosno iz revolta sam polagala jer sam radila za minimalac.

Na platnoj listi mi je pisalo da minimalac nisam zaradila već mi država donira novac do minimalca. Videvši to, radila sam na tom mestu još šest meseci dok nisam položila za kamion. Položila sam posle napornog razvoda i kao samostalni staratelj morala sam u potragu za boljim poslom. U tom trenutku sam imala dvoje maloletne dece, a sin je već bio punoletan”, rekla je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here