Amarildo Silva, 23, živi u brazilskom gradu Paraibi i radi kao blagajnik u trgovini, a slobodno vrijeme troši na prikupljanje starih automobilskih guma kako bi ih pretvorilo u nešto korisno. On ih čisti, oboji, reže ih i oblikuje, te ih pretvara u natečene okrugle palete za kućne ljubimce.

Počeo ih je prodavati na Instagramu, a činjenica da je prodao više od 500 kreveta u dvije godine dokazuje da je ljudima doista svidjela njegova ideja. Hobi koji je htio zaraditi za svoju obitelj pretvorio se u uspješnu poslovnu ideju koja je također dobra za okoliš jer gume ne završavaju u prirodi ili spalionicama, ali ih vlasnici životinja još uvijek koriste.

Zanimljivo je da Amarildo također pomaže napuštenim životinjama i drži govore u školama, a mlađe generacije objašnjavaju zašto moramo posvetiti više pozornosti zaštiti okoliša.

Guma je prstenasta komponenta koja okružuje naplatak kotača i prenosi teret vozila s osovine kroz kotač na tlo i osigurava vuču na površini koja je prešla. Većina guma, poput onih za automobile i bicikle, su pneumatski napuhane strukture, koje također pružaju fleksibilni jastuk koji apsorbira udarce dok se guma kotrlja preko grubih dijelova na površini. Gume pružaju otisak stopala koji je dizajniran tako da odgovara težini vozila s nosivošću površine koja se prevrće pružajući tlak ležaja koji neće deformirati površinu pretjerano.

Materijali modernih pneumatskih guma su sintetička guma, prirodna guma, tkanina i žica, zajedno sa čađom i drugim kemijskim spojevima. Sastoje se od gaznoga sloja i tijela. Gazni sloj osigurava vuču, dok tijelo osigurava zadržavanje za količinu komprimiranog zraka. Prije razvoja gume, prve verzije guma bile su jednostavno metalne trake koje su bile postavljene oko drvenih kotača kako bi se spriječilo habanje. Rane gumene gume bile su čvrste (ne pneumatske).

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here