Malo je ljudi obraćalo pažnju na plavu stjuardesu koja, sudeći po fotografijama iz 2000. godine, stalno putuje s ruskim predsjednikom.

Iako ima pet stjuardesa i pet stjuarda koji rade na predsjedničkom avionu, ime Putinove naoko omiljene stjuardesa javnosti još uvijek nije poznato. Ime omiljene stjuardesice Borisa Yeltsian, za razliku od Putinove, bilo je poznato, a postojala je i izvjesna Galina koja je jednom prilikom objasnila kako se ponašala tijekom predsjedničkih putovanja posade u avionu.

-Kada je u pitanju kratak posjet, posada uvijek ostaje u avionu, inače dobivamo smještaj u hotelu. Ne možemo si priuštiti trenutke odmora za opuštanje ili piće, jer uvijek moramo biti spremni kao da ćemo svakog trenutka biti u zraku – rekla je.

Ruski predsjednik primio je zvijezdu vrijednu dobrodošlicu u Beograd, a srpske vlasti ne kriju da nisu poštedjele dobrodošlicu prvog čovjeka Rusije, koji je  počastio svog domaćina Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

Šetnju dobrodošlice ruskom vođi organizirala je skupina građana iz cijele države, a završena je ispred hrama Svetog Save. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pripremio je i poklon za ruskog predsjednika kada mu je on uručio šarplaninca psa po imenu Paša.

Prema studiji koju je srbijanska vlada objavila u prosincu prije dvije godine, četvrtina srpskog stanovništva smatra Rusiju najvećim donatorom, dok je isti broj smatrao da je EU najveći donator.

75 posto pomoći dolazi iz EU-a ili njegovih država članica za Srbiju, a Rusija nije među prvih devet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here