Ernst Guenter, njemačko-američki nutricionist koji je autor života bez bolesti, jednom je objavio vrlo zanimljiv recept kako se riješiti artritisa, išijasa, gihta, reumatizma i svih ostalih bolnih i upalnih stanja koja se javljaju kod ljudi na bokovima. , koljena i pete, prstiju i nožnih prstiju i na zglobovima.

Njegov se lijek primjenjuje u obliku obloga koje ćete nanijeti na bolna područja tijela i tako djelovati izravno na mjestu gdje se problemi manifestiraju. Za ovaj recept trebat će vam crveni luk, krumpir i lanene sjemenke. Naime, natopit ćete punu žlicu lanenih sjemenki u dva do tri decilitra vode, koju ćete kuhati deset minuta.

Za to vrijeme operite cijeli krumpir i naribajte ga svojom kore. Nakon što se voda od lanenog sjemena ohladila, dodajte joj usitnjeni krumpir i nasjeckani luk, a zatim višak tekućine izlučite iz smjese.

Ako su vam prsti ili nožni prsti bolni ili ako imate bolne pete, smjesu stavite u neke stare rukavice ili čarape koje ćete staviti na ruke i noge i obavezno stavite plastične vrećice kako se višak tekućine ne bi prolio u vaš dom. U slučaju ostalih tijela, najbolje je smjesu zamotati u gazu, staviti je na mjesto, a zatim je omotati zavojem ili plastičnom omotaču. Obloge morate držati preko noći i ujutro ih odbaciti te očistiti područja na kojima su obloge bile vodom i sapunom. Rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko tretmana i osjetit ćete olakšanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here