Kraj šporeta UVIJEK trebate imati stol – ne zbog kuhanja, nego ovoga! – Dobar Dan

Kraj šporeta UVIJEK trebate imati stol – ne zbog kuhanja, nego ovoga!

Sol se može nabaviti po jako pristupačnoj cijeni, te zato što je jeftina, ima je zasigurno u svakoj kući. Mnogo se i cijeni, ne samo zato što ukusnijim čini jelo, nego može poslužiti i za ostale stvari. Dosad ste vidjeli šta sa solju možete uraditi i i kako kod čišćenja nekih površina može da vam posluži.

Nekad je koristimo i da se riješimo napornih mrava i buba koje se u kuhinji najčešće nalaze zato što su u potrazi za hranom. Međutim, trebate je uvijek držati kraj šporeta iz jednog razloga – ukoliko vam iskipi nešto! Samo trebate između prstiju prosuti soli na ringlu. Neprijatan miris će se odmah ukloniti, a naročito ukoliko vam je mlijeko iskipilo.

Ali, isto tako može poslužiti i ako imate začepljen umivaonik ili odvod i nema ništa bolje čime bi ga očistili. Često se odvod začepi zbog dlaka koje se poslije kupanja bacaju. Sol je isto tako izvrsna i ako vam se zapali nešto.

Mjesto samo trebate posuti solju i vatra će se odmah ugasiti. Najčešće se tako pale stvari u kuhinji, tako da prvo mnogo soli pospite kad nešto poželite eksperimentisati. 🙂

Za šta vi još koristite sol – ili samo da posolite svoj pripremljeni obrok? Pišite nam u komentarima!

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *