Mnogi ljudi, a posebno žene imaju velike probleme sa svojom kosom i svi oni troše velike količine novca na razne proizvode za tretman kose samo da bi njihova kosa izgledala što zdravija i ljepša.

Neka istraživanja pokazala da se u svijetu troši na stotine milijardi dolara godišnje samo na razne proizvode koji pomažu i ženama i muškarcima da se riješe nekih problema koje imaju sa kosom, a većina od njih baš i nije učinkovita i dosta često je to uludo bačen novac

 

Posebno mnogo ljudi ima problem sa kosom koja se veoma brzo masti, pa ako ste vi ta osoba koja ima tu vrstu problema ovo je način na koji taj problem možete riješiti tako da vam kosa ne bude masna makar sedam dana. Sa vama u ovome tekstu dijelimo nekoliko zaista jednostavnih trikova koji vam mogu biti zaista od koristi kada je u pitanju vaša prljava i masna kosa.

Loading..

Prije svega preporuka je da svoju kosu sušite fenom, posebno korijen kose jer će na takav način vaša kosa imati manje masti u sebi, ali ćete na taj način povećati njen volumen. Stoga osušite samo korijen, dok vlasi ostavite da se suše na prirodan način.

Kada se tuširate, obavezno onda koristite kapu za tuširanje, jer na taj način sprječavate da vam vlaga napravi haos od vaše kose i frizure

Još jedna važna stvar je da koristite šampon za suho pranje kose prije samoga spavanja i ujutro će vaša kosa imati sasvim dobar volumen, a bitno je da ako imate naviku da provlačite ruke kroz kosu da to radite što manje, a najbolje nikako.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here