Operite kosu prije spavanja i ujutro popijte masno vlasište? Ne, kosa nije bila masna, ali pritisak glave na jastuk ‘uništio’ je svu volumen u kosi i ostavio dojam masne kose. Pranje kose je jedan od najjednostavnijih zadataka života, ali zapravo skriva nekoliko tajni koje čine veliku razliku.

Mnoge žene (i muškarci) žale se da njihova kosa izgleda debela i beživotna već ujutro nakon pranja. Trik je u tome što kosa nije stvarno masna, samo izgleda tako, jer se nije dobro osušila. Ako operete kosu u večernjim satima, ona ostaje samo vlažna, ali dovoljno mokra da se u potpunosti uravnoteži tijekom spavanja i izgubi volumen. Mokre dlake su osjetljivije nego suhe, a tijekom noći trljaju po jastuku i petlji, dovodeći do napuknutih savjeta i neurednih frizura.

Izbjegavajte ovaj scenarij i zamijenite večernju kosu jutrom. Ako vam je potreban drugi razlog da promijenite večernju rutinu pranja kose, postoje gljive. Obožavaju mokre i vruće točke, a nema ništa bolje od vlažne kose i mekih jastučića. Ritualno spavanje s mokrom kosom može dovesti do reprodukcije gljivica ili plijesni na vlasištu, što potencijalno može dovesti do ozbiljnih problema i peruti.

Loading..

Zbog toplih i vlažnih uvjeta mogu se razviti spore na jastuku, koje uzrokuju probleme s disanjem i pojavu alergija. Ne zaboravite da kosu treba prati dvaput, a ne jednom s vrlo malim količinama šampona. Pravilno i dobro ispiranje jednako je važno kao i šamponiranje.

Christophe Robin, stilistica i frizerka poznatih svjetskih zvijezda, podijelila je nekoliko trikova za sjajnu i lijepu kosu. “Prvo poravnajte kosu tako da ne morate to raditi nakon pranja, kad je mokra.” Nikada nemojte češljati mokru kosu. To je vrlo stresno za nju, uzrokujući napuknute savjete “, objašnjava Robin dodajući da prije šamponiranja na kosu nije loše nanijeti malo bademovog ulja kako bi savjeti bili zdravi i zdravi. Kada je u pitanju regenerator, nanesite ga samo na vrhove.

Ne stavljajte ga blizu vlasišta jer će ga omotati. Regenerator treba dobro isprati poput šampona. Kada je riječ o kosi, nema previše ispiranja, jer uklanja masnoću i nečistoće iz vlasišta i kose. I za kraj, ne trljajte svoje rublje i ne sušite grubim ručnikom. To će dodatno oštetiti dlake i uzrokovati napuknute savjete. Mnogo bolji izbor je mekana pamučna majica koja će upiti sav višak vode i ostaviti kosu zdravom i mekom.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here