Sve je krenulo ovih godina naopako, umjesto da učitelji budu primjer djeci, oni im utjerivaju strah u kosti. Sve se poremetilo. Oni kao da žele da budu baš autoritet, ali ne mogu da shvate da su to djeca a ne neki zatvorenici. Kakva su vaša iskustva u školi?

Ovakvi periodi za djecu znaju biti traumatični. Naime, djeca su jedva čekala da krneu u školu a prvi dan je učenike jedne škole dočekla učiteljica koja je ztjerala da joj pisu sve najbolje, a onda je slučajno jedan učenik stao na njenu cipelu i ona ga je natjerala da ode po spužvu i da klekne te da joj obruše cipelu.

Njegova majka je reagovala rejkla je da zamislite samo kako je djetetu bilo da kleči pred učiteljicom i čitavim razredom i briše joj cipele.

Isto tako ta je učiteljica navodno poslana na bolovanje, a učenici strepe jer svaki dan dođe neko novi a na to se ne mogu navići. Majka jednog djete je rekla da je njeno dijete jedva čekalo školu, znalo je pisati, čistati, monođiti, ma sve, a sada kaže da jedva ide u školu.

Pisali smo i o slučaju dječaka sa autizomo  koji je istjeran sa časa jer je “pravio probleme”. Njega je otac zatekao van učinoive kako plače. Odmah se požalio školi, a mnogi su olsudili ovakav slučaj. Ovo je sve katastrofa, škola je postala kao zatvor.

Štas e ovo dešava sa prosvjetnim radnicima, ne znaju kako das e ponašaju i zabrave da su ispred njih djeca sa kojim treba prijateljskir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here