ČESTO SE POJAVLJUJU RAZNI SNIMCI NA INTERNETU KOJI PRIKAZUJU NEKA MITSKA STVORENJA NAVODNO. I OVOG PUTA JE TAKO BILO.

Austin M.Craig je Amerikanac koji je uvjeren da je vidio Veliko stopalo, odnosno da je vidio Bigfoota.

Je li to medvjed bio? Možda, je li bio čovjek? Moguće je i to, ko zna, kazao je Craig.

Prvo je mislio da je neki čovjek to, ali ga je njegova veličina iznenadila. Smijao sam se prvo, ali kad sam zumirao kamerom, ja nisam mogao da vjerujem šta vidim, rekao je Craig.

Loading..

A priče o Velikom stopalu su inače potekle iz Sjeverne Amerike i mi vama sada ostavljamo da pogledate video zapis:

Prema Davidu Daeglingu, legende su prethodile nazivu “bigfoot”. [9] Razlikuju se u svojim detaljima i na regionalnoj i na obiteljskoj razini u istoj zajednici.

Ekolog Robert Pyle kaže da većina kultura ima račune o ljudskim divovima u njihovoj narodnoj povijesti, izražavajući potrebu za “nekim većim životom”.  Svaki jezik je imao svoje ime za stvorenje sadržano u lokalnoj verziji. takvih legendi. Mnoga imena su značila nešto po uzoru na “divljeg čovjeka” ili “dlakavog čovjeka”, iako su druga imena opisivala uobičajene akcije za koje je rečeno da ih treba izvesti, poput jedenja školjki ili drveća.  Glavni mischelle Nlaka’pamuxa u Lyttonu, British Columbia, ispričao je takvu priču Charlesu Hill-Toutu 1898. godine; imenovao je stvorenje Salishan varijantom koja znači “benigni-lice-jedan”.

Članovi Lummija pričaju priče o Tsemekwesu, lokalnoj verziji Bigfoota. Priče su slične jedna drugoj u općim opisima Ts’emekwesa, ali detalji su se razlikovali među različitim obiteljskim računima u vezi prehrane i aktivnosti stvorenja.  Neke regionalne verzije govore o više prijetećim stvorenjima. Stiyaha ili kwi-kwiyai bili su noćna rasa. Djeca su bila upozorena da ne izgovaraju imena, da ne bi čudovišta čula i došla da odnese osobu, ponekad da bude ubijena. Godine 1847. Paul Kane izvijestio je Indijance o skoocomima, rasi kanibalskih divljih ljudi koji žive na vrhu brda St. Helens u južnoj državi Washington.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here