Dolaze topliji dani, barem s e nadamo da dolaze jer ove kiše oko nas i ne ulijevaju baš neki optimizam da će zatopliti i da će sve biti oko nas malo suvlje. Ipak, u slučaju da sve bude po planu kada dođu topliji dani, sa njima dolaze i neki problemi koje ljeto nosi sa sobom.

Kada dođu velike vrućine biće veoma teško održavati  svježinu našega doma na tim silnim vrućinama ,posebno bez upotrebe klima uređaja i bez otvaranja prozora i pravljenja promaje.

Svako od nas voli da mu kuća ili stan lijepo i svježe miriše, a ljeti je to malo teže, posebno ako otvaramo prozore i balkonska vrata, jer onda dolazimo u rizik da nam se kuća napuni raznim muhama i dosadnim komarcima što svakako ne želimo ni u kom slučaju.

Loading..

Ipak, postoji trik koji će nas spasiti od tih dosadnih napasti a koji je tako jednostavan da ćemo se zapitati zašto ovakve stvari nismo znali i ranije.

Sve što treba da napravite je da u svoju rernu stavite dva do tri limuna, i to na način da prije nego li odete na spavanje presiječete tih nekoliko limuna na pola i ostavite ih u rerni koja će ostati ugašena, a vrata rerne ostavite otvorenim.

Ujutro, kada se probudite, zatvorite vrata rerne i upalite je na neku srednju jačinu, samo na nekoliko minuta. Nakon toga rernu ugasite, otvorite vrata rerne i ostavite sve tako desetak i više minuta. Poslije toga vaš će dom prekrasno mirisati, a ujedno će miris otjerati sve insekte iz vaše kuće.

 

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here