Jednostavan zadatak za djecu posvađao mnoge odrasle, znate li vi rješenje?

0
372

U današnjem članku smo za vas pripremili još jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su jako dobre za razvijanje i vježbanje moždanih vijuga. Pored toga što su zaista jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme. Također ih mogu rješavati i odrasli, a ne samo djeca. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti!

Ovaj zadatak je objavljen na Facebook stranici Bright Side. U komentarima se otvorila rasprava vezana za njegovo rješenje.Mnogi korisnici prilikom rješavanja ovog zadatka nisu pazili na redoslijed računskih operacija, a to je ono što je najvažnije u zadatku ispod.
Pogledajte ovaj zadatak. Da li vi znate rješenje? Dobro se skoncentrišite i razmislite, dakle, dobro obratite pažnju na računske operacije, to je najvažnije.

Rješenje:
Dakle, rješenje ovog zadatka je 6. Prvo se dakle rješavaju računske operacije dijeljenja i množenja, pa tek onda sabiranje i oduzimanje. Među komentarima je dominiralo rješenje -1, a to je naravno pogrešan rezultat koji se dobije kada se ne poštuje redoslijed računskih operacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here