Nastupili su konačno sunčani i topli dani i sada će mnogi pohrliti na lokalna kupališta ili na jezera i na rijeke, a to naravno sa sobom nosi i neke rizike i opasnosti sa kojima moramo biti veoma oprezni.

Vjerujemo da se svakome od vas barem jednom desil da ostane na suncu malo duže nego li je potrebno, a pošto svaka koža ima svoje granice izdržljivosti, tako i naša ljudska, kada je previše izložena suncu, posebno bez adekvatne zaštite može da pocrveni, a nisu neobične ni opekotine koje se znaju pojaviti na koži.

Obično se to dešava ljudima na ljetovanjima, u prvih nekoliko dana, a posebno ako duže vrijeme na takav način niste bili izloženi suncu pa vam je koža postala još i osjetljivija.. Za ubuduće, ako vam se slučajno desi ovakav problem, mi imamo veoma efikasno rješenje za vas.

Ako primjetite da vas je sunce uhvatilo više nego li ste željeli, prvo što treba da uradite je da rashladite vašu kožu, a pomoću ovoga recepta to ćete napraviti na efikasan način i koža će vam osjetiti trenutno olakšanje.

Loading..

Ono što treba da nabavite je jedna šoljica mlijeka, nekolikom kocki leda, posuda, koja je naravno čista i malo pamučne tkanine.

U posudu stavite led i mlijeko, a zatim tkaninu potopite u tu mješavinu, a zatim lagano iscijedite po koži gdje su vam opekotine, pa zatim stavite tkaninu na sve to, a obloge mijenjajte sve dok ne osjetite da vam je lakše. Nakon toga slobodno svoju kožu namažite nekom hidratantnom kremom ili losionom koji će na neki način nastaviti da hlade dio koji je izgorio.

Efikasnost ovoga recepta je u bjelančevini koja se nalazi u mlijeku, koja pomaže da se naša koža brže regeneriše, a sa druge strane se koža hladi i opušta.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here