Jedna učiteljica je odlučila da popljuje roditelje.

Naime, ona je ogorčena kakva djeca dolaze u školu. Kaže da  se susrela sa situacijom da dijete ne zna svoje ime i prezime. Zatim kada je pitala jedno dijete za ime majke ono nije znalo. Ona se zgrozila na to. Kžae da djeca ne znaju da nacrtaju čovjeka na papiru.

Kada ih šta pita samo sliježu ramenima.

Isto tako rekla je da su glupi , te da ih treba slati u ustanove koje su namjenjene za takvu djecu. I kaže da ih ima ivdje. Zgrožena je kako roditelji nisu ništa naučili sovju djecu, ali primjetila je jednu stvar.

Skoro sva djeca su imala mobitle i skupocjenu gardarobu, skuplje nego što ona nosi. Ali zato je to jednno što su im roditelji mogli priuštiti.

Ona je definitivno užasnuta i kže da je prinuđena da sa njima radi a ne želi, djeca prosto ništa ne razumiju. Ova učiteljioca smatra da su ih roditelji trebali naučiti osnovne stbvari a ne ona. Jer ona ne želi da ih uči osnovne stvari.

Naglasila je i to kako žće upravo ovakva djeca danas sutra raditi u firmama, a zatim ih je nazvala imbecilima.  Da je ona na mjestu roditeljima kaže da bi ih strpala u specijalne ustanove.

Baš se pitamo šta  će roditelji reći na njenne konstatacije o ovome, vjerovatno se neće sožiti. Možda ipak neke stvari treba da nauče u školi, zar ne?

Da, roditelji jesu tu da nauče djecu osnovne stvari, ali ipak trebaju i učitelji da nastave

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here