Probavne smetnje su neke od najčešćih smetnji koje mogu da pogode svakog čovjeka i da mu stvaraju ogromne probleme prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza. Mi vam donosimo neke prirodne načine liječenja istih.

Ljekovito bilje i začini
Stoljećima su različita bilja i začini promovirani kao iscjelitelji tijela. Na primjer, u kineskoj i ayurvedskoj medicini, i začinsko bilje i začini čine većinu tretmana. Tijekom tisućljetne uporabe, ljekovite tvari su identificirane i kategorizirane za liječenje probavnih i drugih uobičajenih poremećaja. Unatoč činjenici da su mnogi lijekovi na recept oblikovani nakon prirodnih biljaka, ograničeno istraživanje je učinjeno na njihovu učinkovitost i sigurnost kada se koriste sami ili u kombinaciji za specifične probavne probleme.

Za razliku od lijekova na recept, prirodni lijekovi nisu regulirani od strane FDA-e i stoga su pod većim rizikom da budu adulterirani ili kontaminirani tijekom obrade. Kada klijenti pitaju o biljnim i drugim prirodnim terapijama, najbolje ih je educirati o onima koji su znanstveno proučavani, upozoriti ih na one koji nemaju mnogo znanosti iza sebe i predlažu da ih koriste pod nadzorom njihove primarne zaštite. liječnicima, osobito ako uzimaju lijekove na recept za druge zdravstvene probleme.

Slijedi pregled najčešćih prirodnih lijekova koje klijenti mogu koristiti za liječenje probavnih smetnji i savjete o tome kako ih savjetovati.

Đumbir
Đumbir (Zingiber officinale) ima izrazit i oštar okus i poznat je po olakšavanju mučnine. Denine Rogers, RD, LD, predsjednica HEPSA Living Healthy, klijentima preporučuje sirovi đumbir ili čaj od đumbira kao prirodni lijek. “Imala sam više klijenata s rakom koji su imali koristi od žvakanja sirovog đumbira ili pijenja čaja od đumbira tijekom liječenja”, kaže ona.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here