Da li maštate da imate baby kožu kada ostarite? Nažalost starost nas sve čeka, a nemamo svi baš novac za skupe tretmane. Starost se ponekad ne da sakriti, ali imaju određeni trikovi kojima možete učiniti da izgledate mlađe.

Masaža stomaka – obradujete sebe

Naime, trebalo bi da redovno masirate stomak, nema vzee koliko imate godina. Rdovan tretman jedino će vas koštatoi vremena, a tijelo će vam biti zahvalno. Ako sebi možete ponekad priuštiti i to da da odete na masažu leđa, to bi bila super stvar.

Njega lica – Piling će učiniti čuda.

Redovan piling će vašem licu dati poseban draž vašoj koži, i izgledati ćete mlađe. Ako vam je lice uredno, onda i bore će se manje primjetiti. Izbjegavajte jaku šminku.

Uvijek uredna frizura – Posvetite joj pažnju

frizura-mlada-australka

Naime, kosa će uvijek odati vaše godine, zato je potrebno da joj se posvetite i da napravite mladalački izgled. Ako vam je kosa uredna, onda starost nema šanse tu. Birajte trendi frizure, izbjegavajte tamne boje kose, jer ćete tako dobiti koju  godinu više. Radije birajte neke svjetlije i blaže boje. Izbjegavajte sivu boju jer svakako vam rastu sive pa da bi izgbjegli taj efekat izaberite neke neutralne nijasne.

San?

spavanje-645x400

Da, itekako! Ako nemate dovoljno sna, odnsno 8 sati, onda vam je brza starost zagarantovana. San nam pomaže da izgeldamo mlađe i domorno. Trablo bi da spavate i boravite u hladnijim prostorijama. Jer ako zaspite ili konstantno spavate u toplijim prostorima onda ćete se probuditi “podbuhli”. Zato onbavezno pazite na to i gledajte kako se podmlađujete.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here