Svi putnici koji su se zatekli u tom trenutku u autobusu bili svjedocima veoma neobične stvari, koja se ne dešava često, a mnogi od njih su potvrdili da dosta često koriste autobuse u svome prijevozu i da ih je ovakvo nešto baš prijatno iznenadilo.

Rijetke su situacije po njima kada vozači autobusa pokažu ovakav nivo osjećaja i humanosti kao što je vozač  na liniji 83 u Zemunu pokazao prema jednoj svojoj putnici, starijoj ženi

Putnici inače uvijek zapamte vozača po nekom njegovom bahatom ponašanju ili ako kojim slučajem razgovara sa telefonom dok vozi, ali se nekada dešavaju i ovakva prijatne iznenađenja kao rije nekoliko dana na ovoj autobuskoj liniji.

Loading..

Tako je prije neki dan u autobus na liniji 83 ušla jedna starija gospođa, koja se odmah uputila ka vozaču i tužno mu ispričala kako je u prethodnoj ”osamdesetrojci” zaboravila svoju tašnu koja joj je veoma potrebna.

Vozač joj je lijepo i ljubazno rekao da to nije nikakav problem te je odmah pozvao svoga kolegu da provjeri gdje je ta torba. Vozač je svo vrijeme pokušavao da smiri stariju ženu, govoreći joj da će biti sve u redu, da bi mu na kraju njegov kolega javio da je našao opisanu torbu i da je sada kod njega.

Vozač je samo rekao starijoj ženi da se ne brine i da će torba biti kod nje na sljedećoj okretnici, a putnici koji su se u tom trenutku našli u autobusu su bili  oduševljeni reakcijom vozača i njegovim odnosom prema starijoj putnici, a jedan od njih je ovu priču morao i da podijeli na društvenim mrežama, da bi nakon toga vozač dobio na stotine pohvala i lijepih riječi

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here