Mnogi svoje tepihe veoma rijetko čiste, a to bi trebalo da se promijeni.

Čišćenje tepiha je zapravo posao koji nimalo nije lagan, a uvjereni ste da je napokon čist čak i kad ga pošteno ‘izribate’, ali na kraju krajeva ipak nije. Geraldine Campbell za Apartment Therapy je otkrila odličan trik, s kojim ćete vaš tepih zaista dobro očistiti.

Najprije biste ga trebali usisati kao i obično, a potom ga trebate na obrnutu stranu okrenuti i ponovo usisati. Tako ćete, kako objašnjava Geraldine, istjerati prljavštinu s druge strane, i možete se prvi put zaista iznenaditi kad vidite koliko je u njemu bilo prljavštine. Očistite pod kao i uobičajeno što radite, a potom gornju stranu tepiha ponovo usisajte i još jednom naopako okrenite, pa ponovite ovaj postupak.

Ukoliko je ponovo prljavština na vašem podu, postupak biste trebali da ponavljate dok ne postane čist tepih, odnosno dok na podu ne bude više prljavštine nakon što uradite obrnuto usisavanje tepiha, pojasnila je Campbell.

Mada se čini kao da je ovaj postupak dosta zamoran, ustvari je ovo genijalan trik uz koji ćete svu prljavštinu iz tepiha istjerati, a bez da pritom koristite hemijska sredstva za čišćenje.

Ovaj trik za čišćenje tepiha podijelila je sa ostalima i jedna majka na grupi na Fejsbuku gdje se domaćice okupljaju i one koje žele to da budu, a vrlo brzo je objava postala pravi hit i prikupial je preko 23 hiljade komentara. Pojedine domaćice i majke napisale su da će ovaj trik odmah danas isprobati.

Stoga isprobajte ovaj trik već danas – nećete se pokajati!

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here