Problem trgovinom ženama u Europi i svijetu je sve veći i veći i zabrinjavajući mada se o tome baš i ne govori, ali i ne piše u medijima. Tržište u svijetu je na žalost u velikome porastu, a nije ništa bolja situacija ni u ovim našim balkanskim krajevima, čak šta više, veoma je zabrinjavajuće.

Sve zemlje koje imaju probleme sa ovom vrstom kriminalne radnje, trgovinom ljudima, posebno ženama, najčešće se pokaže da su kriminalci koji su povezani sa samim vrhom tih država, a na Balkanu ova trgovina trenutno ima pravu ekspanziju.

Tako postoje informacije, koje su sačinile neka istraživanja, pa je tako pokazano da se najviše trguje sa djevojkama iz Albanije, te da je interesovanje za njih sve veće i veće, a da se njihova cijena kreće od 2-3 hiljade eura

Mada su svote koje su se davale ranije za ove žene bile znatno veće, prema istraživanjima došlo je do određenog zasićenja na crnome tržištu, jer mladi Albanci sada na svaki način žele da se i sami dokopaju zapada pa su u potrazi za ženama koje će im pomoći da sebi obezbijede radne i boravišne papire. Zbog toga je sve više mladih djevojaka u Albaniji, na Kosovu i u nekim dijelovima Makedonije koje nemaju mogućnosti da se udaju, pa ih roditelji na kraju bukvalno prodaju za veoma male pare, a posebno su te djevojke, kako pokazuju istraživanja, tražena u Srbiji, ali najviše u ruralnim dijelovima Srbije.

Loading..

Istraživanja su pokazivala da je najgora situacija u Romskim porodicama, koje masovno prodaju djevojčice između 10-12 godina, a sve je veći broj i veoma nesretnih porodica u Srbiji koji na ovakav način, prodavajući svoju djecu pokušavaju da se izvuku iz nekih finansijskih problema.

To su obično porodice koje su na rubu totalnog siromaštva, a i te djevojčice koje te porodice prodaju su najčešće mlađe od 18 godina, ali zabrinjavajuće je što veliki broj ovih maloljetnica dolazi u ruke raznih perverznjaka i trgovaca organima, što je za policijske službenika na Balkanu veoma zabrinjavajuće.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here