Da li redovno mijenjate donji veŠ? Ako je odgovor ne, onda se dobro zapitajte.Gacice su jedan odnajintimnijih odjevnih predmeta. Oduvijek ej bilo sramota držati gacice na vidiljivom mjestu na štriku. Barem su tako stare žene radile. Mešutim možda je to i zbog neke druge stvari, npr, možda su gacice jako prljave pa je bilo prije sramota da tako vise – razlog tome je zasigurno enredovna higijena.

vaginalni-iscjedak

Ali danas, kad nam je sve na dohvat ruke, kada veš nije uopšt skup, mada i kvalitet je bitan i ne biste smjeli štediti kada su ovakci odjevni predmeti u pitanju.Mnogi od vas vjerovatno ne mogu da mijenjaju tako redvno bveš, msilimo na kupovinu istog. Cesto kupujemo raznu vrstu modnih dodataka, odjece, a šta je sa vešom?

61332176-gacice-gace

Doktori navode da se treba kupovati novi svakih 6 mjeseci, ili najkasnije do  godinu dana. Šta vi mislite o ovome?Neki vjerovatno ne mijenjaju veš i po godinu dana. To je zaista gadno, jer bi trebalo da mijenjamo stalno  to je osnova higijene.

infekcija1

Dakle, struclnjaci vam savjetuju da to redovno mijenjate tza svaki slucaj. Šta vi mislite o ovome? Pišite nam svoje mišljneje o ovoj temi. Inace i odjecu bi trebnalo poslije svakog prevlacenja odlošiiti u korpu za veš i pripremiti za pranje. Jer znaoj se nece prestti cuti ako ostavite u ormar. I natasvno svaki dans e treba tuširati, cak više puta na dana, ali ljudi to cesto zanemare. To su neke osnove higijene, jer od smrada i prljavštine idu i sve ostale bolesti, zar ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here