Prošlo je punih dvadeset osam godina od kako je tada 17-godišnja Emina Mladenović iz Požarevca rodila blizance, koji su bili zdravi i živi, a kojima se u trenutku nakon rođenja izgubio svaki trag.

Ima puno ovakvih situacija danas oko nas, jednostavno nikad iz prve ruke nismo saznali nešto takvo.

Jedini dokument koji se tada držao u vatrogasnoj bolnici, interventni protokol, rekao je da je imala pobačaj i da je sve pošlo po zlu. Skoro trideset godina kasnije, policija je došla do svjedoka koji su vidjeli kako se Eminine bebe odvode žive iz sobe u kojoj su se rodile, javljaju srpski portali.

“U ponoć je počela nevjerovatna bol, sve je išlo po planu i programu. Tačno u 3.39 rodilo se prvo dijete. Dječak. Rodila sam sama, na krevetu, sa zatvorenim vratima, bila sam svjesna svega u tom trenutku. Plakao je tako glasno da ga je sestra na drugom kraju dvorane začula i dotrčala spremna, sa škarama i plahtama, vrlo je dobro znala o čemu se radi. Dok je nosila dijete, u 3.45 minuta medicinska sestra se vratila i rekla da su dva živorođena djeca stabilna, ali inkubirana zbog težine, takav je bio postupak – jedan je imao 1.500 grama, a drugi 950 grama. Prebačena je u postoperativnu sobu za oporavak. Nisu me ni šivali.” rekla je ona.

Sutrdan su bebe jednostavo nestale, i niko joj nije znao reći šta je s bebama, sve dok se odjednom nije pojavio doktor iz ambulante i počeo vikati: “A šta je sa našim blizancima?!” Nikada nije dobila smrtni list niti je vidjela svoje sinove.

“Nakon 11 godina, ponovno sam rodila blizance, istovremeno kad su se prvi rodili – u 3.39 minuta i 3.45. Uzela sam to kao Božji znak da su moji prvi sinovi živi, ​​jednostavno majčinski instinkt. Ne prestajem ih tražiti. Ne želim im mijenjati život, samo da znam da imaju brata i sestru” – kaže Emina.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here