Donijeli mrtvu bebu u Dom zdravlja: kada je policija utvrdila uzrok smrti svi su ostali bez teksta – Dobar Dan

Donijeli mrtvu bebu u Dom zdravlja: kada je policija utvrdila uzrok smrti svi su ostali bez teksta

 

Bračni par romske nacionalnosti  je nedavno denio  mrtvu bebu u Dom zdravlja “Dr Simo Milošević” u Beogradu.  Načelnica pedijatrije dr Biljana Jeremić je izjavila da su mrtva bebu  donijeli jutros u 6.45 sati.

“Beba je donešena na opštu praksu   gdje smo mogli samo da konstatujemo smrt. U Dom zdravlja su  zatim došli  policija i istražni sudija koji će dalje ispitati ovaj slučaj – kaže dr Biljana Jeremić. U MUP-u tvrde  da je beba preminula prirodnom smrću. Međutim  krenule su razne špekulacije koje se mnogima ne sviđaju .

Slično  se desilo i u  Tuzlanskom kantonu . U Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac jedna majka je 10. novembra donijela mrtvu bebu koja je imala smao šest mjeseci.  O tome je obaviješten kantonalni tužilac. Taj tužilac, kojeg je policija obavijestila o ovom događaju, je izdao  naredbu da se izvrši obdukcije tijela . Naknadno je izdao i naredbu za patohistološko vještačenje uzoraka tkiva bebe. Vjeruje se da je umrla prirodnom smrću iako mnogi  sumnjaju  da je glavni uzrok  vakcina koju je primila .

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *