Domaći hljeb koji se ne mijesi: Duplo naraste, sigurno će vam uspjeti – Dobar Dan

Domaći hljeb koji se ne mijesi: Duplo naraste, sigurno će vam uspjeti

Dok ga pravite, vrlo je mekana i ljepljiva, ali se ne miješa, miješa s žlicom, a nakon toga s mnogo brašna.

Sastojci: 300 ml vode, 350 g brašna, 20 g svježeg kvasca (ili 5 g suhog), 1 žlica šećera, 1 žlica soli, 100 ml ulja i više brašna.

Priprema: Topli kvasac i šećer umiješajte u toplu vodu i promiješajte. Dodajte brašno i stalno miješajte. Dodajte 50 ml ulja tijekom miješanja. Masa bi trebala biti rijetka. Kada napravite žlicu tijesta, nemojte imati grudice, dodajte ostatak ulja, promiješajte sve i ostavite da se diže 30 do 60 minuta (treba ga udvostručiti).

Uključite pećnicu kako biste je zagrijali na 220 stupnjeva, a zatim pospite brašno na radnu površinu i pospite tijesto. Dodajte brašno s brašnom i postavite tijesto, stavite ga u štap i ostavite da se peče dok ne dobije svijetlosmeđu boju.

Zamotajte kruh u tkaninu i malo neka se ohladi, a potom poslužite.

Pečenje kruha bilo je industrijalizirano početkom 20. stoljeća. Otto Frederick Rohwedder razvio je 1912. godine prototip stroja za rezanje kruha i praktičan stroj koji je narezao i zamotao kruh 1928. godine.

Automatizirana pekara s industrijskim robotima za paletizaciju kruha, Njemačka
Glavna promjena bila je razvoj Chorleywoodovog krušnog procesa 1961. godine. To je koristilo intenzivnu mehaničku obradu tijesta i kontrolu plinova koji su se doticali tijesta, dramatično smanjujući razdoblje fermentacije i vrijeme potrebno za proizvodnju kruha na račun okusa i prehrane.

Već generacijama bijeli kruh je bio preferirani kruh, dok je siromašan jeo tamni (cjeloviti) kruh. Međutim, u većini zapadnih društava, konotacije su se preokrenule krajem 20. stoljeća, s time da je kruh od cjelovitih žitarica postao poželjniji kao vrhunska prehrambena vrijednost, dok je Chorleywoodov kruh postao povezan s neznanjem prehrane niže razine

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *