Ova nesretna žena otišla je doktoru u provinciju Dien Bien u Vijetnamu, vrlo malom naselju, sa svega nekoliko stotina malih kuća, kada su je uši počele boliti i svrbiti, potpuno neočekivano i poput groma s vedra neba jer nikad nije imal problema s ovakvom vrstom boli.

Liječnik, koji posjećuje selo jednom u svakih 7 dana, pregledavao joj je ušni kanal pomoću endoskopa i odmah mu je došlo muka kad je vidio šta joj je u ušnoj šupljini. Test je otkrio desetke izraslina crnih gljivica koje je brzo uklonio jednostavnom i brzom intervencijom.

Svi liječnici koji su je pregledali vjeruju da žensku gljivičnu infekciju pokreće invazija vrlo gadnih i loših bakterija koje uspijevaju i divljaju u tako mokrim područjima. Loše bakterije smanjuju broj “dobrih” u vanjskom uhu osobe. Ona čak ne zna gdje je sve to mogla pokupiti i zadobiti tako loše i velike upale.

Dobre bakterije pomažu u borbi protiv gljivica svih vrsta s kojima se ljudi svakodnevno susreću i obično ne uzrokuju problem, ali ovdje to nije bio slučaj. David Boulder, stručnjak za bolesti uha, nosa i grla u bolnici Bridge Bridge, rekao je britanskim medijima ranije da je rast “gljivica” u ušnom kanalu standardna infekcija uha, uništavajući sve vrste infekcija uha.

Uho je slušni organ čovjekovog organizma. Dijeli se na: vanjsko, srednje i unutarnje uho. Ljudsko uho čuje zvukove u području frekvencije od 16 Hz do 20 kHz.

Vanjsko uho čine uška i zvukovod. Oni dovode zvuk do srednjeg uha. U zvukovodu nalaze se sićušne dlačice koje štite uho od vanjskih uticaja. Vanjski zvukovod dugačak je 3 cm. Uška hvata i skuplja zvukove iz okoliša i usmjerava zvučne valove prema zvukovodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here