“Sinoć je na Federalnoj televiziji prikazan dokumentarni program o mrt vom mladiću Davidu Dragičeviću.”

“Daleko od uzaludnih istraga i prazne politike, ali odmah pored policijskih kordona, kamera vas vodi u Davidove tajne sobe, pod krilima roditelja, snima svjedočanstva mladića koji je za njih stvarao glazbu i pisao pjesme, nudi snimke progonitelja koji dijele isto mišljenje, govori o ljubavi mladog čovjeka koji je, poput Davidove zvijezde u judaizmu, također isprepleten s tamom i svjetlošću na isti način, posebno roditeljskom upornošću, nego što je uveden u simbole jedne regije.”

Dokumentarni film govori o roditeljskom osjećaju, neostvarenom snu, odrastanju i djetinjstvu, sjećanjima, željama, strahovima, patnjama, bolovima i nadama.

Film je autorica starije novinarke Elme Kazagić. U filmu se pojavljuju njegovi roditelji, Suzana i Davor, kao i njegovi višegodišnji prijatelji. Razgovarali su o Davidovom rođenju, hobijima, djetinjstvu, zanimanjima i istaknuli da je vrlo inteligentan i dobar momak, napredniji od svoje generacije.

Od malih nogu su ga zanimala računala, a prijatelji su rekli da je znanje na faksu već u srednjoj školi. Štitio je i čuvao svoje djevojke na sigurnom, nije dozvolio da ih netko uznemirava.

U filmu su i snimci iz škole, iz mature i svakodnevnog života mladića. Roditelji Suzana i Davor rekli su da je David donio radost u njihovim životima.

Dokumentarni film, koji je naslovljen ‘Dijete’ i premijerno prikazan sinoć na FTV-u, možete pogledati u nastavku. Njegovi roditelji Suzana i Davor i dalje traže pravdu za svog sina i istinu onoga što se dogodilo te kobne noći kada je njihov sin nestao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here