Iza žičane ograde odvijao se čitav mali život, ili bolje reći preživljavanje. Djeca s druge strane imaju traume za čitav život!

U blizini jednog australskog jezerceta prije mnogo godina, iza jedne ograde, bilo je nekoliko dječaka i djevojčica, koji su bili usvojena djeca, ali njihova “majka” ih je uvjeravala da je ona “drugi” Isus. Oni su vjerovali u to i čitav im je život lagala, odgajali ih je. Tu su bile i izvjesne tetkice koje su mučile djecu.

Njihov dan je počinjao u pet sati. Tada su tetkice budile djecu, onda su radili jogu, pa su išli u školu, zatim opet jogu, zadaću i spavanje. Potpuno su im opčinili um. One su djeci držale glavu pod vodoom, a izvjesna majka oh je gađala cipelama.

Jedan dječak Ben je napokon shvatio šta im radi. Iako zna da bi bio grdno kažnjen i da su stalno provjeravali djecu jesu li šta otkrila – on je odlučio da se nekako izvuče jer više nema šta da izgubi. Shvatio je da se mora osoloboditi. I sve što je poslije osjetio jeste sloboda.

Pollicija je kasnije došla u taj dom odnosno kult. Sva ta djeca imala su trajne posljedice. Ben je na vrijeme izvukao a danas ima porodicu i posao, ali nikada neće zaboraviti te scene .Bilo je mučno i gledati kako one nekoga muče.

A tek kako je tom djetetu biilo. Ovo su traume koje i dan daans oni vuku iako su veliki ljudi.

Oni su bili u izvjesnom Kultu, gdje su ih uvjeravali u sve i svašta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here