Svi mediji u Beogradu su prije par dana samo bili na sprovodu glumca Zorana Rančića Popara, a s obzirom da je pokopan na istom groblju na kojem je pjevačica Jelena Karleuša pokopala majku Divnu, odlučili su otići i zapaliti svijeću poznatoj voditeljki.

Ono što je sve iznenadilo je broj buketa na spomeniku. To nije bilo umjetno cvijeće, već svježe, kao da je jutros bilo ubrano. Čovjek zadužen za sigurnost svih grobova na bežanijskom groblju u Beogradu rekao je da je Divin grob uvijek prekriven svježim cvjetovima raznih boja. 

Kao dokaz da Jelena Karleuša, Divnina obitelj i prijatelji redovito posjećuju njezin spomenik, jučer su u 15 sati bile upaljene svijeće.

Divna Karleuša nekad je bila vrlo poznata voditeljica Radio Beograda i novinarka i sudionica reality emisije “Farma”, “VIP Big Brother”; “Parovi” i “Debela akademija”, ali danas je našoj javnosti još uvijek najpoznatija kao majka pop dive Jelene Karleuše. 

Rođena novinarka i voditeljica, rođena je u Sloveniji, na Ptuju, 25. siječnja 1958., a nakon osnovne škole preselila se prvo u Pulu i Zagreb, a zatim u Beograd, gdje je diplomirala na IX beogradskoj gimnaziji i upisala Pravni fakultet na kojem nikada nije diplomirala jer se udala i rodila kćer Jelenu, kad je bila vrlo mlada i posvetila se svojoj obitelji i zapostavila studij.

Malo je poznato da je, iako je Divna imala veliki talent za slikanje, a njezina vrlo neostvarena želja bila je upisati Akademiju umjetnosti, odustala je jer nije primljena na Akademiju likovnih umjetnosti. 

Otac Divne Karleuše bio je pilot Jurij, Slovenac po nacionalnosti, a majka je bila Darinka iz Doboja, a nažalost Divin otac umro je kad joj je bilo samo 10 godina.

Divna se s majkom i sestrom Danielom preselila u Srbiju, najprije u beogradsko naselje Zemun, a kasnije u Novi Beograd, gdje im je tada vojska dala stan. Kada je imala samo 19 godina, 1977. godine, dok je još bila studentica prava, Divna je upoznala policijskog kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu i udala se za njega, a 1978. godine imala je kćer Jelenu Karleušu, koja danas jedna od najvećih glazbenih zvijezda u našoj zemlji.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here