Današnje, moderno i ubrzano vrijeme postavlja pred mlade ljude mnoge prepreke, posebno kada su egzistecijalne stvari u pitanju, kao što je posao, novac, i naravno stambeno pitanje.

Većina mladoga svijeta u ovim našim krajevima, ali i širom planete sanjaju o nekim svojim nekretninama, oslobođeni najma gazdama svakakvih vrsta i bez straha da svakoga trena mogu biti izbačeni na ulicu.

Međutim, priča o ovome paru iz Engleske govori o stambenom problemu na sasvim drugačiji način, jer njima stambeno pitanje baš i nije bio neki veliki prioritet.

Međutim, ipak i njih dvoje su shvatili da živjeti negdje moraju, a pošto vole mnogo i da putuju pokušali su da nekako te dvije stvari sastave, i poslije nekoliko piva i puno razgovora su odlučili da kupe ni manje ni više nego kamion.

Sutradan, nakon mamurluka ta im je ideja i dalje izgledala odlično, pa su Martin Hill i Iona Stjuart preko interneta pronašli idealni kamion za sebe koji je prije toga služio za razvoženje hljeba i za njega su platili manje od 5 hiljada dolara, dok za čitavu adaptaciju kamiona su potrošili skoro 26 hiljada dolara.

Posao adaptiranja kamiona za ovo dvoje mladih ljudi nije bio niti malo lagan, ali podijelili su poslove, pa je Martin bio zadužen za tehnički i mehanički dio kamiona, dok je Iona bila glavna za uređenje unutrašnjosti kamiona i oboje su uradili svoj dio posla perfektno.

Čitav posao je trajao nekoliko mjeseci, ali sada imaju jedinstvaeni dom na točkovima za kojeg ne žale ni jednog dolara ulaganja i na kojem im mnogi zavide.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here