Iskusni vozači znaju da uopšte nije lako kad posjedujete automobil.

Morate se boriti sve vrijeme s dosta malih problema, a isto tako morate povesti računa i o sigurnosti vašeg omiljenog vozila. Prikupili smo 12 trikova u namjeri da vam olakšamo život, a koje iskusni vozači koriste i sigurno će početnicima biti korisni, kao i onima kojima je vožnja profesija.

1.Lak za nokte možete iskoristiti da gotovo u potpunosti sakrijete male ogrebotine

Lak za nokte u odgovarajućoj boji premažite preko ogrebotine. Išmirglajte ogrebotinu kad se osuši da je učinite glatkom.

2.Proziran lak može spriječiti da dođe do pucanja šoferšajbne

Ukoliko kamen udari u šoferšajbnu i na njoj napravi duboku pukotinu, vremenom će da postaje sve veća i veća. Na pukotinu stavite dva ili tri sloja prozirnog laka. To će da zaustaviti da dođe do daljeg širenja.

3.Volan okrenite kad morate na kratko napustiti automobil

Kad po toplom vremenu parkirate automobil, volan će se toliko ugrijati za kratko vrijeme da ga nećete moći držati. Kako biste spriječili to, volan okrenite za 180 stepeni kad izlazite iz automobila.

4.Spriječite da vam sunce udara u oči

Piloti se često koriste ovim trikom. Kako biste izbjegli da dođe do toga da vas sunce zaslijepi, stavite na šoferšajbnu akrilnu ploču. Akril će se zahvaljujući statičkom elektricitetu lako zakačiti i vaše oči će vrlo dobro zaštititi od ultraljubičastih zraka.

5.List od lovora će spriječiti mučninu tokom vožnje

Ukoliko trebate dugo putovati i brinete se da će vam biti muka, stavite ispod jezika list od lovora. On sadrži specijalne tvari koje opuštaju nervni sistem i stomak.

6.”Pametni držač za naočare”

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here