Akbar Risudin iz Indonezije ušao je u historiju nakon što je izmjeren kao najveća beba na svijetu.

Rođen je u Južnoj Sumatri i imao je nevjerovatnih 8,7 kilograma kad je došao na ovaj svijet. Akbar je u odnosu na prosječnu bebu bio otprilike tri puta veći. Dječak se rodio 21. septembra 2009. godine i oborio je tako rekord bebe od 7.75 kilograma težine, Nađe iz Sibira koja se rodila kao 12. dijete Tatjane Barabanove.

Njegovi roditelji Ani i Husanudin dobili su prije njega dvoje djece koji su se isto tako rodili sa velikom kilažom.

-Trenutno je tijelo bebe kao tijelo bebe od 9-10 mjeseci. Dva velika i krupna roditelja, pa je vjerovatno tu genetika umiješala svoje prste, rekao je tada doktor. Ova je slika snimljena 2017. godine, kada je on imao osam godina.

Podsjetimo se…

Kada je u bolnicu Perth’s King Edward Memorial došla žena od 272 kilograma, osoblje i doktori nisu bili spremni za ono što će uslijediti za vrijeme njenog porođaja.

Nije bio prvi put da se bebe rađaju u toj bolnici, ali se tamo nikad nije rodila beba koja je težila 8 kilograma. Kako je tada izjavio portparol bolnice, beba je uprkos svojoj neprirodnoj veličini, bila vrlo zdrava.

Porođaj se morao carskim rezom izvesti da bi po bebu i majku bio što bezbjedniji.  U početku porođaja, doktor koji je bio zadužen za porađanje ove žene, mislio je kako nosi blizance ili trojke, pa se zaprepastio kad je ugledao džinovsku bebu.

Tad je doktor rekao: Porađao sam i ranije morbidno gojazne žene, ali pamtit ću ovaj porođaj dok sam živ. Bio sam uvjeren da ona možda dvije ili tri bebe nosi, ali ne, bio je to samo jedan jak dječak. Vjerujem kako će, kad poraste, ostati nevjerovatan ragbista.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here