Vjerovali ili ne, čak 25% perilica rublja zadržava tragove izmeta u našoj odjeći i drugim stvarima koje radimo u mašinama. Kad znate nešto takvo, mislite li da nema potrebe oprati vašu perilicu? Obavezno perite perilicu rublja svakih nekoliko mjeseci, sve dijelove, vrata, pregrade, gumu, posude za deterdžent, bubanj, kako slijedi.Krpom koja je prethodno natopljena ocatom i starom četkicom za zube očistite gumu na vratima stroja koja se uvijek zadržava u vodi, kao i nečistoću. Ako primijetite da nečistoća ne odlazi od gume, to je znak da je prljavština prodrla u gumu i zato je najbolje kupiti novu gumu i zamijeniti staru. Posude s prahom potpuno uklonite iz stroja i pod jakim mlazem tople vode i operite deterdžentom.

Filter se mora očistiti, jer mu je zadatak prikupiti sve sitnice, poput komada tkanine, gumba, koji vrlo često začepljuju cijevi strojeva.

Miris vlage uklanja se unošenjem ulja klinčića i ulijevanjem oko 10 kapi u bubanj i uključenjem stroja tijekom čitavog ciklusa na visokoj temperaturi, naravno bez rublja.Iako vam se čini da je bubanj čist, nemojte se zavaravati, već svakih nekoliko mjeseci oprati i bubanj soda bikarbona i ocatom tako što u bubanj stroja ubacite dvije žlice sode bikarbone i pola šalice destiliranog octa, a zatim prilagodite stroj. napraviti cijeli ciklus na visokoj temperaturi. Limunov sok može ukloniti tragove praha, kao i hrđu koja se pojavljuje na stroju.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here