Uz pomoć nevladinih organizacija pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava za Mohammeda i njegovu višečlanu obitelj

Sedmogodišnji Mohammed rođen je u Siriji s teškom genetskom bolešću, zbog čega izgleda kao starac. Zato on ima problema. Djeca ga zovu i bježe, i gdje god se pojave, privlači njegove oči.

“Želim biti lijepa kao i druga djeca i ići u školu”, rekao je Muhamed i kroz suze rekao da ga druga djeca neće ostaviti na miru. Nakon što je priča o njemu izašla u javnost, pojavio se Hussein Manaver, prvi muslimanski astronaut iz Britanije, koji je na bilo koji način želio pomoći malom Mohammedu.

“Čim sam ga vidio, htio sam mu biti blizu, na neki način biti njegov prijatelj.” Htio sam mu reći koliko je to posebno, kaže Husain.

Loading..

“Muhamedova priča nije samo priča o dječaku koji je zarobljen u tijelu odraslog muškarca odnosno starca već o priči o imigrantima Njegova obitelj pobjegla je iz Sirije u Tursku, nemaju putovnice i stoga ne mogu izliječiti ili saznati što je zapravo Muhamed. Bili su izbačeni iz stana jer nisu imali novac za iznajmljivanje. Jedva smo im pomogli ”, dodaje.

Hussein je, uz pomoć nevladinih organizacija, pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za Mohammeda i njegovu višečlanu obitelj. Našli su novi dom, ali kažu da se borba za pomoć ovoj obitelji ne zaustavlja.

Pogledajte kako izgleda Mohamed:

Nije ovo prvi slučaj, ovakvih slučajeva smo imali brojno puta, ali ovo je sigurno jedan od najpoznatijih. Podijelite ovo, ostanite i dalje s nama, kao i do sad uvijek. Hvala vama

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here