11 ZNAKOVA DA VAM JE ŠEĆER U TIJELU OPASNO VISOK: Obratite pažnju na simptome koje vam tijelo šalje I REAGUJTE NA VRIJEME

0
355

Većina ljudi smatra da samo dijabetičari imaju povišen nivo šećera u krvi. Naime, to nije istina. Svaka osoba može patiti od ovoga, a da toga nije ni svjesna i da ne primjeti štetu koja je načinjena nervima, krvnim sudovima i organima. Kako vam se to ne bi dogodilo i da biste spriječili komplikacije koje povišen šećer može izazvati, jako je važno da prepoznate simptome koji upozoravaju i da preduzmete odgovarajuće mjere. Naime, najnovija istraživanja kažu da šećer čini mnoge čudne stvari našem organizmu.

1. Masnoće oblažu organe
-Fruktoza tjera jetru da efikasnije skladišti masti i to na jako čudnim mjestima. Vremenom dođe do stvaranja masnih naslaga oko jetre, što može izazvati oboljenje jetre.

2. Priprema nastanak dijabetesa
-Svakih dodatnih 150 kalorija koje su dobivene unosom šećera, dnevno povećava šanse da se dobije dijabetes za 1,1 posto. Često mokrite.

3. Haos od holesterola
-Kada se izuzmu osobe sa visokim dijabetesom i gojazne osobe, kod osoba koje unose mnogo šećera se bilježi najveći porast lošeg holesterola.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here